Ligestillingsrådet
i Grønland

Hvor går grænsen for, hvad man skal finde sig i af klap bagi og kække bemærkninger om brysternes størrelse? Synes du, at tonen til familiefesterne er krænkende? Hvad stiller du op, hvis chefen vil danse lidt for tæt til julefrokosten?’

Sexchikane dukker jævnligt op i den offentlige debat, men hvad er egentlig fakta og hvad er formodninger om udbredelsen af fænomenet? Der findes ikke umiddelbart nogen offentligt tilgængelige statistikker eller opgørelser over, hvor mange sexchikanesager, der rejses og behandles hos hverken Arbejdstilsynet, politiet eller domstolene i Grønland.

Der er flere typer lovgivning og regelsæt, der omhandler sexchikane, eksempelvis ligestillingsloven, kriminalloven og arbejdsmiljøreglerne. Læs mere

Formandens klumme

Følg med i Formandens klumme. Læs indlæg fra formanden ved at klikke på titlerne herunder:

En særlig tid i hjemmene og på arbejdspladserne

Normalt betyder “en særlig tid” en glædelig begivenhed, men i den her kontekst har det en helt anden betydning, nemligCovid-19 pandemiens konsekvenser. Læs mere

Tag stilling

Jeg synes, at det er på tide, at vi i vores samfund og i vores kultur stiller spørgsmålstegn ved, om der skal en politisag til, for at sexchikane er sandt? 

Læs mere

Pas på hinanden i corona-tiden

Det er en ny tid. En usædvanlig tid. En skræmmende tid. En tid, hvor vores vaner og dagligdag må ændres som følge af en aggressiv og fremstormende Corona-virus.

Læs mere

Ligestilling, fordi…

“Når man taler om ligestilling, er mange menneskers første tanke kvindekampen. For mig personligt handler ligestilling om meget mere end det.

Læs mere

Lovgivning

§ 2. Ligestillingsrådet har til opgave at fremme ligestillingen mellem mænd og kvinder i det grønlandske samfund. Ligestillingsrådet kan, på eget initiativ, eller efter anmodning, undersøge forhold, der vedrører ligestilling.

#Naliga

Lys eller mørk, vi er lige meget værd. Forskellige nationaliteter, vi er lige meget værd. 
Forskellige modersmål, vi er lige meget værd. 
Forskellige seksualitet, vi er lige meget værd.
Forskellige trosretninger eller ateist, vi er lige meget værd.

Galleri

Grønlands Ligestillingsråd har blandt andet i samarbejde med Arny Koor Mogensen fået produceret portrætter af forskellige mennesker, i led med ligeværdskampagnen #Naliga. Se de flotte billeder i vores galleri her.

Podcasts

“Ligestillingsrådet har i samarbejde med journalisterne AminnguaK Dahl Petrussen og Bibi Nathansen, fået produceret 3 styks podcast, der sætter fokus på ligeværdighed, ligestilling, Ligebehandling, eller manglen derpå.

”Ligeværdighed er en forudsætning for ligestilling”