Skip to content

Kronikker

Den lille forskel er blevet større

Kvinder tjener i gennemsnit 70.000 kr mindre om året end mændene. Hvorfor og hvad kan vi gøre ved det, spørger Grønlands Ligestillingsråd.

Grønlands Statistik offentliggjorde den 31. oktober sin seneste statistik over, hvor meget vi tjener her i landet. Den viser, at gennemsnitsindtægten for mændene er hele 40 procent højere end for kvinderne – og statistikken viser også, at den forskel er blevet større de senere år. For et år siden var den 36 procent, og året før var den 32 procent. Dette på trods af et generelt højere uddannelsesniveau hos kvinderne. Læs hele kronikken ved at klikke her.

Ligestilling – selvfølgelig er det noget vi skal tale om

Den 20. maj 2023 er det National Ligestillingsdag i Grønland og i den anledning præsenterer Ligestillingsrådet sin instagram-konto nali.gl, hvor vi håber, at rigtig mange vil følge med.

Vi har rakt ud til politikere, erhvervsfolk, idrætspersoner, kulturpersoner og helt almindelige grønlændere unge som ældre, kvinder, mænd og personer, der identificerer sig anderledes end det for at høre alle deres bud på, hvorfor Ligestilling er vigtigt. Læs hele kronikken ved at klikke her.